Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Adventsljusstake

710 kr

Leverans: DHL utlämningsställe
+ 55 SEK
Hur sker leveransen?
14 dagars öppet köp Fria returer 40 års erfarenhet
Artikelnr: 11460010000 Kategorier: , , ,

Produktbeskrivning

När Byarums Bruk gjuter sina produkter är materialspillet minimalt, så även vid användningen av stearinljus i den här adventsljusstaken. Med dessa stämningsfulla ljusstakar kan stearinljuset få brinna hela vägen ner.

Byarums Bruk arbetar uteslutande efter äldre, hantverksmässiga metoder, så kallad råsandformning. Det betyder att de för varje detalj som ska gjutas gör en form av sand, lera, sot och vatten, helt fri från kemiska bindemedel. Därefter fylls formen med smält metall, när metallen har stelnat, slås formen sönder, och det gjutna stycket framträder. På detta sätt blir varje gjuten detalj unik. I vissa former innesluts den smälta metallen på ett sådant sätt att små ”sandexplosioner” uppstår och kan ge upphov till svarta fläckar. Man kan se dessa fläckar som ett adelsmärke – som ett bevis för att gjutgodset framställs enligt ursprungliga metoder. De kommer dock bli mindre tydliga med tiden.

Mått
Bredd 26 cm, djup 6,5 cm, höjd 8 cm

Specifikationer

Varumärke

Byarums Bruk

Material

Aluminium

Vad våra kunder tycker om oss

Fler produkter i kollektionen Byarum ljus

 1. Byarums Bruk

  Ljusstake

  290 kr
 2. Byarums Bruk

  Kandelaber Salut

  2 660 kr
 3. Byarums Bruk

  Volt ljuskrona

  7 680 kr

Dela din stil med @kilamobler

FilnamnFiltypStorlek
Produktblad för Byarums ljusstakepdf390,72 KB