Just nu har vi längre leveranstider på grund av hög orderingång. Tack för er förståelse!

Classic 35 korg syrafast stål

1 420 kr

  • Finns i lager
  • Levereras inom 2-4 vardagar
Leverans: DHL utlämningsställe
Hur sker leveransen?
14 dagars öppet köp Fria returer Trygg E-handel
Artikelnr: 31020 Kategorier: , ,

Produktbeskrivning

Classic 35 trådkorg är Korbos första modell och började produceras 1922. Alla andra modeller är baserade på den här korgen. Korgarna i Classic-serien är perfekta för alla typer av förvaring. Använd dem till att förvara tidningar, vedträn, leksaker eller filtar. Den kan även göras om till en planteringskorg med en av Korbos planteringssäckar.

Korgarna från Korbo är till hundra procent handgjorda, varje böj är gjord för hand. Den unika flätningstekniken är helt utan svetsfogar, vilket gör korgarna oerhört stabila och tåliga. Tillverkade i högkvalitativt stål, antingen galvaniserat eller syrafast rostfritt stål. Båda materialen är vädertåliga och kan användas utomhus. Det syrafasta stålet får sina egenskaper via legeringar med ädelmetaller och klarar tuffa marina miljöer. Till skillnad från det galvaniserade stålet kommer det syrafasta stålet alltid att behålla sin blanka yta.

Tillverkningen av trådkorgarna startade 1922 i en liten by på Sveriges västkust som heter Furufjäll. Från början användes korgarna främst av fiskare och bönder som behövde tåliga korgar som klarade väder, vind, slitage. Hantverket är samma idag som när det startade på 20-talet.

Mått:
Höjd 24 cm, Diameter topp Ø45 cm / Volym 35 liter

Specifikationer

Varumärke

Korbo

Material

Syrafast rostfritt stål

Volym

35 L

Fler produkter från Korbo

2 135 kr
1 935 kr
1 565 kr
1 465 kr
1 835 kr