Classic 80 korg syrafast stål

1 990 kr

Beställningsvara

Beställningsvara
Levereras inom 3-4 veckor
Hemleverans / ombud
Hur sker leveransen?
14 dagars öppet köp Fria returer Trygg E-handel
Artikelnr: 31040 Kategorier: ,

Produktbeskrivning

Classic 80 trådkorg är en av de största av korgarna från Korbo. Korgarna i Classic-serien är perfekta för alla typer av förvaring. Använd dem till att förvara tidningar, vedträn, leksaker eller filtar. Classic 80 kan även användas som tvättkorg tillsammans med tvättkorgs-innerpåse från Korbo.

Korgarna från Korbo är till hundra procent handgjorda, varje böj är gjord för hand. Den unika flätningstekniken är helt utan svetsfogar, vilket gör korgarna oerhört stabila och tåliga. Tillverkade i högkvalitativt stål, antingen galvaniserat eller syrafast rostfritt stål. Båda materialen är vädertåliga och kan användas utomhus. Det syrafasta stålet får sina egenskaper via legeringar med ädelmetaller och klarar tuffa marina miljöer. Till skillnad från det galvaniserade stålet kommer det syrafasta stålet alltid att behålla sin blanka yta.

Tillverkningen av trådkorgarna startade 1922 i en liten by på Sveriges västkust som heter Furufjäll. Från början användes korgarna främst av fiskare och bönder som behövde tåliga korgar som klarade väder, vind, slitage. Hantverket är samma idag som när det startade på 20-talet.

Mått:
Höjd 52 cm, Diameter topp Ø48 cm / Volym 80 liter

Specifikationer

Varumärke

Korbo

Material

Galvaniserat stål

Volym (liter)

80

Fler produkter från Korbo

1 890 kr
1 790 kr
1 440 kr
1 540 kr
2 090 kr