Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

5 tips på hur du får en mysig balkong!

Sommaren närmar sig och det är snart dags för det efterlängtade balkonghänget!
I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips på hur du inreder balkongen på ett mysigt sätt.

1. Bestäm dig för vilken känsla du vill ha

Kanske vill du avnjuta ditt morgonkaffe på balkongen eller ta ett glas vin med vännerna en fredagskväll? En mysig balkong blir som ett extrarum där du gärna spenderar mycket tid. Med rätt inredning kan det bli din personliga oas för umgänge, avslappning och egentid. Fundera över vad du vill använda din balkong till och inred efter det.

2. Satsa på gröna växter

Att inreda med växter är hälsosamt och gör dessutom att din balkong får en hemtrevlig och trivsam känsla. Anpassa valet av växter efter vilket läge du har på balkongen. Vissa växter trivs i sol och värme och andra är mer ljuskänsliga och önskar mer skugga.

Med en snygg planteringsbädd kan du enkelt få in mer grönt i inredningen. Komplettera med hängväxter som gör att balkongen känns ombonad och mysig. Växterna ger även en snygg inramning. Vill du inte ha levande växter finns det fina konstväxter som ser mycket verklighetstrogna ut.

Miljöbild på korbo balkongkorg.
Paon och Circum cafégrupp.

3. Inred sparsamt med det du verkligen trivs med

För mycket möbler och inredningsdetaljer på balkongen ger lätt ett rörigt intryck. Välj ut de saker du trivs med som kommer användas regelbundet. Fokusera på möbler som är estetiskt tilltalande men framför allt bekväma. En fin och mjuk pläd vid varje sittplats ökar mysfaktorn och är bra att ha nära vid lite kyligare kvällar.

4. Välj färger som passar ihop

Genom att hålla dig inom en och samma färgskala blir inredningen enhetlig och stilren. Har du bord och stolar i exempelvis grått är det snyggt att även ha andra möbler i samma nyans. Låt färgen komma igen i övriga inredningsdetaljer såsom kuddar, mattor och filtar. Eller varför inte bryta av med en annan färg som passar ihop med de övriga möblerna för att få till en annan känsla. Tänk då på att nyansen även bör fungera med färgen på husväggen. Det ger ett behagligt intryck och får inredningen att kännas genomtänkt.

Miljöbild på Luminaraljus utomhus.

5. Ljuslyktor och belysning höjer mysfaktorn 

Ett säkert sätt att få till en mysig balkong är att satsa på olika typer av belysning. En fin ljuslykta eller två är trevligt på kvällen när det börjar skymma. Mysfaktorn höjs och värmen från lyktorna sprider en hemtrevlig känsla. Om du inte vill ha levande ljus kan du istället satsa på en stämningsfull ljusslinga. Sätt upp den i hörnet eller på balkongräcket för att få till en behaglig ljussättning.

Med dessa fem tips hoppas vi att du har fått ny inspiration till hur du kan inreda din balkong. Vi på Kila Möbler har ett brett sortiment av bland annat balkongbord, bänkar och pallar i olika stilar. Hos oss finns något för alla smaker. 

Med dessa fem tips hoppas vi att du har fått ny inspiration till hur du kan inreda din balkong.
Vi på Kila Möbler har ett brett sortiment av bland annat balkongbord, bänkar och pallar i olika stilar.
Hos oss finns något för alla smaker.

Hampus Ekblom
VD
2023-04-06

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.