Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Måla om dina möbler för en helt ny look

Börjar du tröttna på dina gamla möbler? I stället för att slänga dem kan du ge dem nytt liv med lite färg och några timmars arbete. Här går vi igenom hur du på bästa sätt målar om dina möbler för att få en helt ny look.

Innan du börjar måla

Innan du doppar penseln i färgburken är det ett par saker du behöver tänka på som påverkar både målningen och slutresultatet.

1. Ta bort gammal färg

För att färgen ska fästa så bra som möjligt är det viktigt att du tar bort flagor och gammal färg som inte sitter ordentligt. Använd i första hand en färgskrapa och slipa därefter med sandpapper för att få en jämn yta att arbeta med. Läs mer om hur du slipar dina möbler.


2. Rengöring av ytan

Innan du målar måste du se till att ytan är ren och torr. Blås eller borsta bort lösa partiklar och tvätta sedan bort ingrodd smuts med ljummet såpvatten eller målartvätt. Se till att skölja rent ordentligt och låt ytan torka helt.

3. Matcha tidigare ytbehandling

Beroende på vilken ytbehandling möblerna haft tidigare kan du vara begränsad i vilken färg du kan använda. På möbler som varit oljade eller haft en oljebaserad färg kan det exempelvis vara svårt att få en vattenbaserad färg att fästa.

Måla som proffsen – så här gör du

Att få till en fint målad yta handlar både om vilken färg du använder, hur du förberett ytan och hur du genomför själva målningsarbetet. För bästa resultat ska du göra så här:

1. Välj pensel eller roller med bra kvalitet

Välj en bred pensel för stora ytor och en smal pensel för detaljer eller svåråtkomliga områden.

2. Grundmåla med en lämplig grundfärg

Detta gör att din färg fäster bättre och får en jämnare yta.

3. Stryk flera tunna lager

På så sätt får du bättre kontroll på slutresultatet och minskar risken för att färgen rinner eller lägger sig i ojämna pölar.

4. Slipa lätt mellan varje färglager

Genom att slipa ytan lätt med ett sandpapper med grovlek K220 eller K280 får du bort ojämnheter och träfibrer som rest sig.

Ta hjälp av experter på färg

Är du osäker på vilken färg du ska använda eller vilken pensel som passar bäst är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig så att du blir nöjd med ditt målningsarbete!

Hampus Ekblom
VD
2023-01-03

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.