Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Under Black Week erbjuder vi fri frakt på hela sortimentet Ange rabattkod BF21

Hållbarhetsarbete

På Kila Möbler värnar vi om miljön och jobbar aktivt för att minska vår klimatpåverkan.

Vi återvinner emballage

Vi återvinner emballage

I vår verksamhet hanteras stora mängder emballage. Både från varor som packas upp och sådant som vi skickar iväg. Vi återanvänder så mycket som möjligt och det som köps in är så bra som möjligt ur miljösynpunkt.

Solceller

Solceller

2018 investerade vi i en solcellsanläggning på nästan 1000 m². Elproduktionen gör oss helt självförsörjande. Det överskott som produceras på sommaren säljs vidare som grön el och på vintern köps elen tillbaka.

Elförbrukning

Elförbrukning

För att minimera elförbrukningen så mycket som möjligt arbetar vi ständigt med energisparande åtgärder. Närmare 1000 lysrör och glödlampor har bytts ut till LED. Bergvärme och nya modernare luftvärmepumpar har installerats. Ständiga renoveringar på fastigheterna görs också för att hålla ner energiförsörjningen.

Laddbilsstationer

Laddbilsstationer

2020 installerades 2 elbilsladdare som kan nyttjas av både anställda och kunder helt utan kostnad. Under 2021/22 planeras ytterligare elbilsladdare.

Återvinning

Återvinning

Allt avfall inom verksamheten sorteras och återvinns. Bl.a. batterier, elektronik, wellpapp, kompost, papper, plast, glas, metall och textilier.

Lastbilar

Vi har idag 5 egna lastbilar som uppfyller utsläppskraven för Euro 5 och 6. Vi har sedan 2021 även gått över till att enbart tanka HVO-100 som är helt fossilfritt.

Inköp

Inköp

De senaste åren har mer fokus lagts på miljömässigt hållbara möbler. Bl.a. säljs numera möbler i återvunnen plast, en stor del av våra trämöbler produceras av svensk furu som dessutom tillverkas i Sverige. Textilier köps i större utsträckning in i ekologisk bomull eller alternativa material som bambu. Vi lägger också större vikt vid skötselinstruktioner och skötselprodukter för att produkterna ska hålla längre. Merparten av våra möbler går dessutom att komplettera med reservdelar om olyckan skulle vara framme.

Posthantering

Posthantering

Från och med 2020 skickas inga fakturor per post om kunden inte aktivt bett om det, istället mailas alla fakturor. Likaså ber vi alla leverantörer att skicka fakturorna elektronisk.

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.