Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista
Fri frakt!

Nozib solstol

30 000 kr

Leverans: Fri hemleverans
+ 0 SEK
Hur sker leveransen?
14 dagars öppet köp Fria returer 40 års erfarenhet
Artikelnr: NOZ-T Kategorier: , ,

Produktbeskrivning

Nils-Ole Zib har sagt: “God form är inte resultatet av addition där inget mer kan läggas till. Spänningen uppstår först när allt onödigt skalats av och inget ytterligare kan tas bort.” Att Nils-Ole formger sina produkter utefter den principen står helt klart när man ser Nozibs slanka linjer. Att den sen går att fälla ihop till en enda slank, något kilformad vacker båge understryker bara ytterligare det faktum att man tänkte tanken färdig innan man började snickra ihop denna mycket speciella solstol.

Nozib är trots sina slanka linjer en extremt stark konstruktion. Varje list i sits och rygg är sammanlimmade av fyra tunna kilformade träbitar. Det gör att det är nästan omöjligt att bryta av en list, mycket mindre bryta av 11 stycken. Att limma ihop tunna, massiva trästycken är en komplicerad process som kräver mycket erfarenhet och hantverksskicklighet. Trä är ett levande material. Olika stycken har olika längd på fibrer, styvhet och hårdhet. Träet till Nozib sorteras efter noggranna kriterier innan de formas till kilar. De bitar som ändå inte riktigt håller måttet spricker, och sorteras ut, vid limning / böjning. Tack vare varje träbits unika egenskaper uppstår en viss variation mellan listerna efter limning. Alla listerna sorteras för att para ihop färg och form i en och samma stol. Detta innebär dock att viss variation kan förekomma från en stol till en annan. Även om man använder de bästa limmen som finns är ändträ mot marken en potentiell fara. Därför avslutas varje list med att man drar en skruv med stor skalle i varje ände, genom alla fyra skikten och täcker med ett lock. Bara som en försäkring för att inget ska hända även om Nozib placeras i en extrem miljö.
Nackkudden sys av konstläder som tål vatten och är klämd fast mellan listerna i ryggen så att den kan justeras i höjd för att passa alla, oavsett kroppslängd. Den går att ta bort helt eller flyttas till benens lister för att förvaras där när stolen är ihopfälld.

Mått: Djup 169 cm, bredd 51 cm, höjd 102 cm, sitthöjd 31 cm

Design
Nils-Ole Zib

Specifikationer

Varumärke

Skargaarden

Material

Teak

Vad våra kunder tycker om oss

Dela din stil med @kilamobler

FilnamnFiltypStorlek
Produktblad för Nozib solstolpdf673,40 KB