Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Nozib solstol inkl. nackudde

Beställningsvara Levereras inom 2-3 veckor

Lager & leverans

Produkten finns för tillfället inte på vårt eget lager men är antingen på väg till oss eller så går den att beställa från leverantören. Den aktuella leveranstiden framgår på produktsidan i den orange boxen som säger "Beställningsvara".
Beställer du flera olika produkter är det den med längst leveranstid som räknas för hela beställningen. Delleveranser kan bli aktuella vid större skillnader eller om något blir leveransförsenat, då meddelar vår kundservice det.
30 000 kr
30 000 kr
Fri hemleverans 0 SEK

Frakt & fraktpriser

Vi strävar efter att leverera med egna lastbilar och egen personal ända fram till din dörr i så stor utsträckning som möjligt. Idag sker det i mellersta Sverige. Övriga leveranser sker med DHL eller Postnord som speditör, vid stora varor levereras de till tomtgränsen av DHL. Mindre paket skickas med DHL till ditt närmaste ombud eller med Postnord direkt i din brevlåda.
Artikelnr: NOZ-T Kategorier: , ,
14 dagars öppet köp Fria returer 40 års erfarenhet

Mer om produkten

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning

Nils-Ole Zib har sagt: “God form är inte resultatet av addition där inget mer kan läggas till. Spänningen uppstår först när allt onödigt skalats av och inget ytterligare kan tas bort.” Att Nils-Ole formger sina produkter utefter den principen står helt klart när man ser Nozibs slanka linjer. Att den sen går att fälla ihop till en enda slank, något kilformad vacker båge understryker bara ytterligare det faktum att man tänkte tanken färdig innan man började snickra ihop denna mycket speciella solstol.

Nozib är trots sina slanka linjer en extremt stark konstruktion. Varje list i sits och rygg är sammanlimmade av fyra tunna kilformade träbitar. Det gör att det är nästan omöjligt att bryta av en list, mycket mindre bryta av 11 stycken. Att limma ihop tunna, massiva trästycken är en komplicerad process som kräver mycket erfarenhet och hantverksskicklighet. Trä är ett levande material. Olika stycken har olika längd på fibrer, styvhet och hårdhet. Träet till Nozib sorteras efter noggranna kriterier innan de formas till kilar. De bitar som ändå inte riktigt håller måttet spricker, och sorteras ut, vid limning / böjning. Tack vare varje träbits unika egenskaper uppstår en viss variation mellan listerna efter limning. Alla listerna sorteras för att para ihop färg och form i en och samma stol. Detta innebär dock att viss variation kan förekomma från en stol till en annan. Även om man använder de bästa limmen som finns är ändträ mot marken en potentiell fara. Därför avslutas varje list med att man drar en skruv med stor skalle i varje ände, genom alla fyra skikten och täcker med ett lock. Bara som en försäkring för att inget ska hända även om Nozib placeras i en extrem miljö.

Nackkudden sys av konstläder som tål vatten och är klämd fast mellan listerna i ryggen så att den kan justeras i höjd för att passa alla, oavsett kroppslängd. Den går att ta bort helt eller flyttas till benens lister för att förvaras där när stolen är ihopfälld.

Stäng produktbeskrivning

Specifikationer

Specifikationer

Varumärke

Skargaarden

Material

Teak

Designer

Nils-Ole Zib

Bredd

51 cm

Djup

169 cm

Höjd

102 cm

Sitshöjd

31 cm

Montering & dokument

Montering & dokument

Filnamn Filtyp Storlek
Produktblad för Nozib solstol pdf 673,40 KB

Skötselråd

Skötselråd

Recensioner Trustpilot

Recensioner

Fler produkter i serien

 • Skargaarden

  Nozib loungedyna Agora fossil

  2 800 kr
 • Fri hemleverans
  Skargaarden

  Nozib fåtölj

  10 000 kr
 • Dela din stil med @kilamobler