Sängar och sovrum

Sängar att sova gott i länge

För att sova gott om natten kan sängen göra stor skillnad och därför har vi valt ut ett gediget sortiment av kvalitetssängar som kan göra skillnaden som krävs för att även du ska vakna ordentligt utvilad varje morgon. Vi vet att sömnen är viktig av flera anledningar och att vi mår bättre både fysiskt och psykiskt efter en god natts sömn. Dessutom är sovandet det vi sysselsätter oss allra mest med genom livet, vilket förmodligen gör sängen till hemmets viktigaste möbel. Att köpa säng är således en investering för livet, som kan göra gott för både kropp och själ.

Vanliga frågor

Hur ofta ska man byta säng?

Hur ofta en säng bör bytas är väldigt individuellt men av hygienskäl brukar vi rekommendera ett byte efter cirka 10-14 år vilket motsvarar 28 000-40 000 timmars användning. Träramen och fjädrarna håller en livstid, men stoppningsmaterialen slits och tappar till slut sitt stöd.

Vilken hårdhet på sängen är bäst?

Den perfekta madrassen ger jämnt stöd för hela kroppen. Då sjunker höfter och skuldror ner, vilket ger perfekt stöd för både midja och svankrygg. Om du väljer rätt hårdhet sover du i sängen – inte ovanpå. Valet av hårdhet bygger på flera faktorer, som sovställning, kroppslängd, kroppsform och vikt, men även vad du är van vid och hur du vill att sängen ska kännas. Generellt kan man säga att personer som väger under 75-80 kilo ska välja medium, samtidigt som personer med en vikt över 75-80 kilo bör satsa på fast. Samtidigt ska vi ha i åtanke att hårdheten är individuell: en kort och rund person behöver oftast en fastare säng än en lång och smal person, även om båda väger lika mycket.

Vad kostar en säng?

Vi har sängar i de flesta prisintervall. De enklare sängarna börjar på ungefär 6 000 kr och våra exklusivare modeller kostar flera gånger upp. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig hitta rätt.