Sängar och sovrum

Sängar och sängtillbehör

Här hittar du det mesta för ditt sovrum. Vi har 100-tals sängar och en mängd sänggavlar och sängramar i olika bredder och modeller. Självklart har vi även sängbord, byråer och sängtextilier som täcken, kuddar och lakan.

Vanliga frågor

Vilken säng passar mig bäst?

Du tillbringar en tredjedel av livet i sängen. Därför är det självklart extra viktigt att ditt val av säng blir rätt. Målet är att hitta en säng där du får jämnt stöd över hela kroppen. Ryggen och nacken ska vara raka, utan att du får för mycket tryck på höft- eller axelparti. Vi hjälper dig att ta reda på vilken säng och hårdhet som passar just dig. Du är alltid välkommen till vårt varuhus där du får personlig hjälp och rådgivning. Tveka heller inte att kontakta oss per telefon eller e-post.

Vad är fördelarna med en ställbar säng?

Fördelarna med ställbara sängar är många. T.ex. hjälper det dig som vill ha fötterna högt för att avlasta ryggslutet och få bättre blodcirkulation. Det kan även hjälpa mot snarkning, eller vid förkylning, genom möjligheten att hissa upp huvudänden. Många uppskattar även möjligheten att kunna hissa upp ryggen när man läser eller tittar på TV.

Hur ofta bör man byta sängkläder?

Vi rekommenderar att man byter lakanen varje vecka. Om man gör det håller sig bäddmadrassen, kudden och täcket fräscht under en längre tid. Om ni svettas mycket eller sover med djur kan det vara fördelaktigt att byta ännu oftare.