Tillbehör till sängar

Bäddmadrasser

Bäddmadrasser till din säng hittar du här

En bäddmadrass är en tunn madrass som du lägger ovanpå din vanliga madrass. Den blir helt enkelt ett extra lager som gör sängen skönare och mer stöttande, men fungerar också som ett skydd och ser till att madrassen under kommer att hålla betydligt längre. Här på Kila möbler hittar du bäddmadrasser med olika stoppning och material som alltifrån CureFeel och welun till kallskum, latex och softex. De kommer också i olika storlekar för att du ska kunna beställa en modell som passar i just din säng. För att göra det så enkelt för dig som möjligt att hitta den typ av bäddmadrass som du är ute efter kan du använda vårt filtreringsverktyg till vänster på webbsidan för att sortera ut produkterna efter exempelvis varumärke, längd, bredd, färg eller material.

Vanliga frågor

Vad ska man tänka på vid köp av bäddmadrass?

Det är sängen som ger stöd till kroppen, samtidigt som bäddmadrassen ger helheten och en stor del av känslan. Eftersom bäddmadrassen ligger närmast kroppen är det viktigt att den andas och effektivt leder bort både värme och fukt för jämn temperatur i sängen. Om du vet att du blir väldigt varm när du sover finns olika funktionsbäddmadrasser som har samma egenskaper som sportkläder.

Hur tjock bädmadrass ska man ha?

Du som gillar en mjuk och omfamnande säng föredrar troligen en tjock och fluffig bäddmadrass. Vill du ha en mer stabil känsla väljer du en tunnare bäddmadrass.

Hur långe håller en bädmadrass?

Hur länge din bäddmadrass håller är beroende av en rad faktorer, men generellt kan man säga att en bäddmadrass bör bytas efter 5-7 år. Det beror på att stoppningsmaterialen formar sig efter din kropp. Till sist ger den inte samma stöd och känns stummare. Du bör även byta av hygienskäl: 5-7 års användning motsvarar ungefär 14 000-20 000 timmar.