Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd

för möbler i bambu

Bambumöbler kan ibland liknas med rottingmöbler, bambu är dock tjockare och ihålig och oftast ojämnare yta på grund av att man inte vill slipa bort bambubladens årsringar. Bambu är ett snabbväxande material och finns i stora mängder i subtropiska områden, bambu kan bli upp till 50 m högt och på bara 1-5 år kan man skörda odlad bambu. Detta gör det till ett miljövänligt bra val för möbler. Vi arbetar bland annat med Tine K som är framgångsrik med denna typ av möbler.

SKÖTSEL OCH PLACERING


Placerar man möbel utomhus så kan man räkna med att den grånar. Sköt möbeln genom att torka av med en lätt fuktad trasa, samt torrtorka och möbeln förblir fin under många år. Tänk på att plocka in dynorna när du inte använder möbeln.

Förvaring

Under vintern måste bambumöbler förvaras inomhus, innan vinterförvaringen måste man torka av möbeln med en lätt fuktad trasa samt torrtorka. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan mögel bildas.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler, även när den är placerad under tak. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.SKÖTSELANVISNINGAR DOKUMENT