Möbler i betong passar utmärkt både i offentlig- och privat miljö såväl utomhus som inomhus. P.g.a. av sin tyngd fungerar de även bra på blåsiga platser. Lättbetongens rustika karaktär gör att den med fördel kan kombineras till en mängd olika av material såsom rotting, skinn/läder eller konstrotting. Möblerna tillverkas i Indonesien av Portlandcement, detta är en blandning av sand och granit som är förstärkt med naturliga fibrer. Lättbetongmöblerna är 100% återvinningsbara.

Skötselråd för betongmöbler

Betongmöbler kräver ett visst underhåll för att bibehålla den vackra ytan. Tvätta möbeln med t.ex. diskmedel och vatten. Låt den därefter torka noggrant och påför sedan var tredje månad vax eller stenskydd. Rekommenderad produkt är stengolvvax på paraffinbas.

Placering

Hur du väljer att placera din betongmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då att man använder ett möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med diskmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot t.ex. bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Våra möbelskydd

Skötselprodukter för sten- och betongmöbler

Indoor Outdoor Scandinavia

Underhållskit fiberbetong

95 kr

Leather Master

Spray Wax

115 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Vax till fiberbetongmöbler

129 kr

Leather Master

Marble & Stone Protect

202 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Betongförseglare 0,5 L

355 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Reparationskit fiberbetong

95 kr

Några av våra betongmöbler

Indoor Outdoor Scandinavia

Alto soffbord 120×80 cm

8 550 kr

Grafitgrå

Betongsoffa 180 cm

7 730 kr

Grafitgrå

Betongsoffa 120 cm

6 625 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Delano soffbord Ø58 cm

2 285 kr

Fleur-Ami

Modulo betongben

2 325 kr
Slut för säsongen

Indoor Outdoor Scandinavia

Klint matbord Ø90 cm

8 185 kr
Spara 940 kr
5 160 kr 4 220 kr
Spara 470 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Urbis bänk med blomkruka

4 695 kr 4 225 kr
Fri frakt!
8 350 kr
Fri frakt!
3 000 kr
Spara 544 kr

Indoor Outdoor Scandinavia

Kando bänk 160 cm

5 440 kr 4 896 kr
Fri frakt!
8 215 kr