Information och skötselråd för
möbler i betong

[button text=”Se våra betongmöbler” link=”https://www.kilamobler.se/mobler-efter-material/betongmobler/”]

[/text_box]

[/ux_banner]
[row]

[col]

Möbler i betong passar utmärkt både i offentlig- och privat miljö såväl utomhus som inomhus. P.g.a. av sin tyngd fungerar de även bra på blåsiga platser. Lättbetongens rustika karaktär gör att den med fördel kan kombineras till en mängd olika av material såsom rotting, skinn/läder eller konstrotting. Möblerna tillverkas i Indonesien av Portlandcement, detta är en blandning av sand och granit som är förstärkt med naturliga fibrer. Lättbetongmöblerna är 100% återvinningsbara.

[/col]
[col span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0 0px” margin=”0px 0px 0 0px”]

Skötselråd för betongmöbler

Betongmöbler kräver ett visst underhåll för att bibehålla den vackra ytan. Tvätta möbeln med t.ex. diskmedel och vatten. Låt den därefter torka noggrant och påför sedan var tredje månad vax eller stenskydd. Rekommenderad produkt är stengolvvax på paraffinbas.

[/col]
[col span=”8″ padding=”0px 0px 0 0px” margin=”0px 0px 0 0px”]

Placering

Hur du väljer att placera din betongmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då att man använder ett möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med diskmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt.

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″ padding=”0px 0px 0 0px” margin=”0px 0px 0 0px”]

[ux_video url=”https://vimeo.com/187757166″ height=”56%”]

[/col]
[col]

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot t.ex. bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

[button text=”Våra möbelskydd” style=”primary” size=”medium” link=”https://www.kilamobler.se/tradgard/skotsel-och-forvaring/mobelskydd/”]

[/col]
[col span__sm=”12″]

[title text=”Skötselprodukter för sten- och betongmöbler”]

 1. Leather Master

  Spray Wax

  117 kr
 2. Leather Master

  Marble & Stone Protect

  210 kr
 3. Indoor Outdoor Scandinavia

  Reparationskit fiberbetong

  95 kr
 4. Indoor Outdoor Scandinavia

  Vax till fiberbetongmöbler

  129 kr
 5. Indoor Outdoor Scandinavia

  Betongförseglare 0,5 L

  355 kr
 6. Indoor Outdoor Scandinavia

  Underhållskit fiberbetong

  95 kr

[/col]
[col span__sm=”12″]

[title text=”Några av våra betongmöbler”]

[/col]
[col align=”center”]

[button text=”Alla våra betongmöbler” style=”primary” size=”medium” link=”https://www.kilamobler.se/mobler-efter-material/betongmobler/”]

Andra material

[/col]

[/row]