Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd för
möbler i betong

Möbler i betong passar utmärkt både i offentlig- och privat miljö såväl utomhus som inomhus. P.g.a. av sin tyngd fungerar de även bra på blåsiga platser. Lättbetongens rustika karaktär gör att den med fördel kan kombineras till en mängd olika av material såsom rottingskinn/läder eller konstrotting. Möblerna tillverkas i Indonesien av Portlandcement, detta är en blandning av sand och granit som är förstärkt med naturliga fibrer. Lättbetongmöblerna är 100% återvinningsbara.

SKÖTSEL OCH FÖRVARING


Betongmöbler kräver ett visst underhåll för att bibehålla den vackra ytan. Tvätta möbeln med t.ex. diskmedel och vatten. Låt den därefter torka noggrant och påför sedan var tredje månad vax eller stenskydd. Rekommenderad produkt är stengolvvax på paraffinbas.

Placering

Hur du väljer att placera din betongmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då att man använder ett möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med diskmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot t.ex. bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Några av våra skötselprodukter för sten- och betongmöbler

 1. Indoor Outdoor Scandinavia

  Underhållskit fiberbetong

  125 kr
 2. Leather Master

  Spray Wax

  123 kr
 3. Indoor Outdoor Scandinavia

  Betongförseglare 0,5 L

  375 kr
 4. Leather Master

  Fläcksuddare 3-pack

  58 kr
 5. Indoor Outdoor Scandinavia

  Reparationskit fiberbetong

  125 kr

Några av våra betongmöbler

 1. Spara upp till 2 600 kr
  MBJ Design

  Soffbord i betong kub mystic black 100×100 cm

  10 400 kr 7 800 kr
 2. Artwood

  U-Console konsolbord

  10 635 kr
 3. Spara upp till 2 475 kr
  MBJ Design

  Soffbord i betong mystic black 90×90 cm

  9 900 kr 7 425 kr
 4. Spara 320 kr
  Brafab

  Woodford hylla 3 akacia/betong

  2 870 kr


SKÖTSELANVISNINGAR DOKUMENT

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.