Konstrotting är idag det vanligaste materialet i de svenska trådgårdarna. Konstrottingmöbler är ett otroligt tacksamt material för dig som vill ha så lite underhåll som möjligt på dina trädgårdsmöbler. Konstrotting flätas och kan därför liknas med rottingmöbler, gemensamt för alla konstrottingmöbler är att de flätas för hand och är därför ett riktigt hantverk.

Närbild på konstrottingfåtölj med dyna.

Vanlig konstrotting

Den absolut vanligaste sortens konstrotting består av plast som är färgad på ytan. Detta gör att trädgårdsmöbeln blir väldigt prisvärd. Om du slår emot möbeln kan det dock bli ett litet märke med plastens naturliga färg då den inte är genomfärgad.

SunLoom Konstrotting

Trädgårdsmöbler flätade med SunLoom konstrotting är extremt slitstarka. Varje tråd består av 500 tvinnade syntetiska trådar, inte nog med att den är extremt slitstark även i nordiska klimat så är UV-beständigheten väldigt hög. Idag återfinns SunLoom fibern i Skageraks utomhusmöbler, ett exempel på denna är Coco från Skagerak.

CaneLine konstrotting

CaneLines konstrotting består av polyethylene. Konstrottingen är väldigt tunn med extremt slitstark och UV-beständig.

Skötselråd för konstrottingmöbler

Konstrottingmöbler sköter sig nästintill självt. Rengör möblerna med en mjuk borste, ett milt rengöringsmedel och rikligt med vatten. Glöm inte att ta in dynorna, för detta har vi ett stort sortiment av dynlådor. Vill du inte plocka in dynorna rekommenderar vi ett av våra möbelskydd som finns i en mängd varianter.

Placering

Hur du väljer att placera din konstrottingmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner. Om det är en regnig sommar eller om möbeln är placerad i en vattennära miljö kan även det kräva mer underhåll.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Våra möbelskydd

Skötselprodukter för Konstrottingmöbler

Leather Master

Plastrotting conditioner

169 kr

Några av våra konstrottingmöbler

Fri frakt!
Fri frakt!
2 165 kr
4 875 kr
Slut för säsongen
Från: 2 180 kr
6 795 kr
Fri frakt!
Från: 48 660 kr 36 965 kr
Slut för säsongen
4 895 kr
Från: 24 595 kr