Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd

för möbler i konstrotting

Konstrotting är idag det vanligaste materialet i de svenska trådgårdarna. Konstrottingmöbler är ett otroligt tacksamt material för dig som vill ha så lite underhåll som möjligt på dina trädgårdsmöbler. Konstrotting flätas och kan därför liknas med rottingmöbler, gemensamt för alla konstrottingmöbler är att de flätas för hand och är därför ett riktigt hantverk.

Vanlig konstrotting

Den absolut vanligaste sortens konstrotting består av plast som är färgad på ytan. Detta gör att trädgårdsmöbeln blir väldigt prisvärd. Om du slår emot möbeln kan det dock bli ett litet märke med plastens naturliga färg då den inte är genomfärgad.

CaneLine konstrotting

CaneLines konstrotting består av polyethylene. Konstrottingen är väldigt tunn med extremt slitstark och UV-beständig.

Sika-Designs ArtFibre

Sika-Designs ArtFibre används i deras möbler från kollektionerna Exterior, Affäire, ALU Affäire och Georgia Garden. ArtFibre är gjord av färgad, uv-tålig och temperaturtålig polyethylene. Ett mycket flexibelt material som i Sika-Designs möbler används tillsammans med aluminium. Sika-Design har med detta lyckats skapa möbler helt i aluminium och plast som är mycket lika möbler i äkta rotting.SKÖTSEL OCH FÖRVARING


Konstrottingmöbler sköter sig nästintill självt. Rengör möblerna med en mjuk borste, ett milt rengöringsmedel och rikligt med vatten. Glöm inte att ta in dynorna, för detta har vi ett stort sortiment av dynlådor. Vill du inte plocka in dynorna rekommenderar vi ett av våra möbelskydd som finns i en mängd varianter.

Placering

Hur du väljer att placera din konstrottingmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner. Om det är en regnig sommar eller om möbeln är placerad i en vattennära miljö kan även det kräva mer underhåll.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Skötselprodukter för konstrottingmöbler

 1. Leather Master

  Plastrotting conditioner

  175 kr

Några av våra konstrottingmöbler

 1. Brafab

  Apel soffgrupp rustik

  Från: 10 280 kr
 2. Fri frakt!
  Cane-line

  Breeze stapelstol svart

  Från: 3 150 kr

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.