På senare år har Nonwood blivit ett allt vanligare material för trädgårdsmöbler och utomhusmöbler. Nonwoodmöbler kräver väldigt lite underhåll och finns i flera olika varianter. Nonwood består till störst del av plast.

Matbord med underrede i aluminium och skiva i präglad nonwood.

Präglad Nonwood

Utomhusmöbler med bordsskivor och armstöd av präglad nonwood innebär att materialet nonwood i det sista steget av tillverkningen genomgår en process för att skapa ett tryck i ytan. Det vanligaste trycket på bordsskivor är i form av träådring. Denna typ av nonwood är väldigt okänslig för fläckar.

Borstad Nonwood

Utomhusmöbler med Nonwood som är borstad innebär att materialet slipas för att skapa så jämna och mjuka armstöd och bordsytor. Denna typ av nonwood kan vara lite känsligare mot fettfläckar, detta undviks genom att använda Nanospray.

Infinity Tree

Om du vill ha det absolut bästa ska du välja Infinity Nonwood. Det är den tåligaste Nonwooden som finns på marknaden för utomhusmöbler. Materialet är oftast präglad med ett tryck i form av ådring från trä. Den är väldigt okänslig för fläckar och framförallt har den en mycket högre smältpunkt än vanlig nonwood. Nu behöver du inte oroa dig för någon typ av brännmärke på bordet som de flesta andra material skulle ge.

Skötsel av Nonwoodmöbler

Trädgårdsmöbler i nonwood kräver minimalt med underhåll. Trots detta rekommenderar vi något av våra möbelskydd eller annat passade möbelöverdrag för att undvika nedsmutsning och minimera underhållet ännu mera. Om fläckar uppstår på möbeln använder du en Nanospray. Nanospray används dels för att rengöra materialet och för att impregnera materialet för kommande fläckar.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. En nonwoodmöbel behöver egentligen inte möbelskydd men för att undvika smuts och onödigt slitage rekommenderar vi det ändå. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Några av våra Nonwoodmöbler

Från: 10 760 kr
Från: 9 365 kr
1 100 kr
13 495 kr
Från: 5 970 kr