Välj en lämplig parasollfot

Till ett parasoll rekommenderar vi en fot med en vikt som skall vara lagom för att klara ”normala” förhållanden, samtidigt som den inte skall vara för tung för att flytta, dvs. vi rekommenderar inte för att klara stormbyar. Tänk på att parasollet skall vara fastsatt med skruven som sitter i parasollfoten. Efterdra parasollfoten med jämna mellanrum.

Tänk även på att olika typer av sten och betong i vissa fall kan reagera med varandra, vi rekommenderar därför att man flyttar parasollfoten med jämna mellanrum.

Använd parasollskydd

Ett parasollskydd är ett överdrag som dras över parasollet när det inte används, det skyddar parasollet mot sol och minskar risken för solblekning. Skydden är konstruerade så att det ska vara lätt att ta av och på. Många modeller levereras med en pinne som underlättar påföringen av skyddet, eftersom du slipper sträcka dig för att nå toppen.

Parasollskydd ska endast användas när parasollduken är torr, annars finns större risk för mögel.

Om du inte använder parasollskydd, dra då ett litet band omkring parasollduken när parasollet inte används så att vinden inte ska kunna fälla upp parasollet. Lämna aldrig ditt parasoll uppfält när du åker hemifrån.

Några av våra parasollskydd

275 kr
Se fler modeller av parasollskydd

Skydda ditt parasoll eller din paviljong mot vind

Ett hängparasoll är känsligare för vindar än vad ett traditionellt parasoll (med pelaren mitt under duken) är. En paviljong måste fästas i marken för att stå stadigt och för att inte vinden skall skada paviljongen.

Vinterförvaring av paviljong

Montera ner paviljongen inför vintern för att förlänga livslängden.
Om du väljer att ha den uppställd under vintern så måste duken under alla omständigheter tas ner och förvaras torrt.

Några av våra parasoller

Fri frakt!
Från: 25 270 kr

Några av våra paviljonger

Från: 10 370 kr
Från: 16 175 kr
Spara 755 kr
Från: 18 575 kr