Plastmöbler kan för vissa uppfattas tråkigt och gammalt men faktum är att det på senare år har det dykt upp mycket nya och moderna möbler. Det har även kommit glasfiberförstärkta plastmöbler som är mycket populära bland restauranger och andra offentliga miljöer. Den glasfiberförstärkta plasten är väldigt stark och har en hög ljusbeständighet.

Skötsel av plastmöbler

Placering

Hur du väljer att placera din plastmöbel kan ha betydelse, om möbeln placeras under tak slits möbeln mindre, placeras möbeln utan tak slits möbeln mer och vi rekommenderar då möbelskydd. Du kan läsa mer om möbelskydd längre ner.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. En plastmöbel behöver egentligen inte möbelskydd men för att undvika smuts och onödigt slitage rekommenderar vi det ändå. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Våra möbelskydd

Några av våra plastmöbler

2 630 kr
3 725 kr

C.R.Plastic Products

Adirondackstol Eco slate grey

4 995 kr
2 295 kr

C.R.Plastic Products

Adirondackstol Eco orange

4 995 kr