Rottingmöbler är otroligt vackra och slitstarka. Rotting- och korgmöbler flätas av rotting som är ett naturmaterial. Det finns väldigt många utseenden på naturrottingen men alla härstammar från samma släkte palmarter i familjen Lepidocaryodidaea. I många länder ses rottingen som ogräs då den växer väldigt snabbt, i stora mängder och i rätt förhållande kan en rottingtråd blir hela 200 m lång. Detta gör det till ett av de miljövänligaste materialen att tillverka möbler av. Rottingmöbler åldras vackert med tiden och skapar en fin grå patina.

Skötselråd för Rottingmöbler

Rottingmöbler och korgmöbler behöver egentligen ingen skötsel, torka av möbeln med en lätt fuktad trasa och den blir som ny. Undvik allt för stora temperaturväxlingar och förvara möbeln i en torr miljö. Förvaras korgmöbler utomhus slits de snabbt.

Placering

Placeringen av rottingmöbler kan ha betydelse. Möbler av riktig rotting måste stå taktäckt och får inte stå på ett sådant sätt att regn kommer åt möbeln. Om du placerar möbeln i ett uterum håller den bättre, tänk på att dynor m.m. ofta bleks något när de utsätts för väldigt mycket sol. Väljer du istället att ha den inomhus behöver du inte tänka på slitage.

Vinterförvaring

Om du placerat din rottingmöbel under tak måste denna tas in under vintern. Om möbeln står i ett uterum kan den stå kvar man vi rekommenderar att ta in dynorna då det oftast är fuktigare i ett uterum.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot t.ex. bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Våra möbelskydd

Några av våra rottingmöbler

2 115 kr
Levereras våren 2020

Sika-Design

Lulu stol antik

1 925 kr
Fri frakt!

Sika-Design

Fox fåtölj svart

Från: 5 595 kr
4 295 kr
Från: 10 590 kr
2 465 kr

Hillerstorp

Praktö caféstol

2 285 kr
Fri frakt!
9 135 kr

Sika-Design

Rossini stol antik

Från: 2 155 kr
2 595 kr
Spara 265 kr
2 560 kr 2 295 kr