Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista
Houe Click stol och Circle bord

Information och skötselråd

för möbler i bambu

Bambumöbler kan ibland liknas med rottingmöbler, bambu är dock tjockare och ihålig och oftast ojämnare yta på grund av att man inte vill slipa bort bambubladens årsringar. Bambu är ett snabbväxande material och finns i stora mängder i subtropiska områden, bambu kan bli upp till 50 m högt och på bara 1-5 år kan man skörda odlad bambu. Detta gör det till ett miljövänligt bra val för möbler.

Four bord med Click karmstolar i vitt från Houe.

SKÖTSEL AV BAMBU FRÅN TINE K (M.fl)


Dessa skötselråd rekommenderas bland annat för våra bambumöbler från Tine K, Wikholm Form och By Kila. Till Bambumöblerna från Tine K ingår ett passande skydd, till övriga rekommenderas att man köper till skydd.

Bambu, precis som alla andra naturmaterial, kräver omsorg för att hålla sig vacker och hålla. Du kan förlänga livslängden på dina bambumöbler i många år genom att följa stegen nedan:

 1. Använd medföljande möbelskydd för att skydda bambun från nattlig dagg och sol under säsongen. Tänk på att ta bort kuddar och dynor för att undvika mögel på dessa. Skyddet är inte för helårsbruk, utan är till för att skydda möbeln under säsong.
 2. Torka av spill omedelbart för att minska risken för märken. Vilket milt rengöringsmedel som helst kan användas för att torka bort fläckarna.
 3. Förvara bambumöbler på en torr och ventilerad plats efter sommarsäsongen. Vi rekommenderar inte att möblerna står ute året runt!
 4. Tvätta och behandla dina bambumöbler med BAMCAREKIT minst två gånger om året – helst i början av säsongen och efter säsongen.

BAMCAREKIT

Följ detta enkla steg för att tvätta och behandla dina bambumöbler:

 1. Använd handskar innan du börjar.
 2. Tvätta dina möbler, gärna med en högtryckstvätt eller använd den medföljande svampen med tvål och vatten.
 3. Spraya WOCA exteriör djuprengöring på dina möbler, låt stå i 20 minuter.
 4. Skölj möblerna med vatten och låt dem torka.
 5. Slipa ytorna lätt med den medföljande sandpapperssvampen.
 6. Applicera WOCA exteriörolja med den medföljande svampen och borsten.

SKÖTSEL AV BAMBU FRÅN HOUE


Bambulamellerna på bord och stolar från Houe har behandlats med en speciell impregnering från fabriken. För att hålla bambun fin på sikt är det nödvändigt att behandla den regelbundet med olja lämplig för bambu. Vi rekommenderar att du oljar bordet innan du tar det i bruk och igen efter ca 4 veckor, sedan efter behov (3-4 gånger om året).

Mögel/svarta prickar bildas på alla trämöbler, när sådant uppstår används ett fint sandpapper och sedan oljar man in bambun igen. Innan du oljar är det viktigt att alla svarta prickar/mögelangrepp är helt borta, annars riskerar men att förvärra påväxten.

Vi rekommenderar olja lämplig för bambumöbler för utomhusbruk. Vid behov kan man använda anti-mögelmedel. För daglig rengöring rekommenderas endast varmt vatten, eftersom tvålvatten löser oljan.

När du vinter-förvarar möblerna gör du det i ett torrt och ventilerat rum. Täck inte bambuöverdelen, eftersom bambu är ett naturligt material som behöver luft för att undvika att svampar och mögel uppkommer och sprider sig i materialet.

Skötselprodukter för Bambu

PLACERING OCH FÖRVARING


Placerar man möbel utomhus så kan man räkna med att den grånar om den inte skyddas och oljas. Tänk på att plocka in dynorna när du inte använder möbeln.

Förvaring

Under vintern måste bambumöbler förvaras inomhus, innan vinterförvaringen måste man torka av möbeln med en lätt fuktad trasa samt torrtorka. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan mögel bildas.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler, även när den är placerad under tak. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Några av våra bambumöbler

 1. Tine K

  Bambu loungegrupp natur/sand

  20 750 kr
  Finns i flera utföranden
 2. Houe

  ReClips/Sketch matgrupp

  21 800 kr
  Finns i flera utföranden
 3. Spara 3 480 kr
  Utställningsmöbel
  Wikholm Form

  Seraya soffgrupp natur

  8 115 kr
  Ord. 11 595 kr
  Spara 3 480 kr
  Utställningsmöbel

SKÖTSELANVISNINGAR & DOKUMENTFå nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.