Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd för möbler i nonwood

På 2000-talet har Nonwood blivit ett allt vanligare material för trädgårdsmöbler och utomhusmöbler. Nonwoodmöbler kräver väldigt lite underhåll och finns i flera olika varianter. Nonwood består till störst del av plast. Nonwood kan kallas lite olika beroende på vilken leverantör möbeln kommer ifrån, bland annat kallas Brafabs för Nonwood och Hillerstorps för Gaumotm.

Präglad Nonwood

Utomhusmöbler med bordsskivor och armstöd av präglad nonwood innebär att materialet nonwood i det sista steget av tillverkningen genomgår en process för att skapa ett tryck i ytan. Det vanligaste trycket på bordsskivor är i form av träådring. Denna typ av nonwood är väldigt okänslig för fläckar.

Borstad Nonwood

Utomhusmöbler med Nonwood som är borstad innebär att materialet slipas för att skapa så jämna och mjuka armstöd och bordsytor. Denna typ av nonwood kan vara lite känsligare mot fettfläckar, detta undviks genom att använda Nanospray.

Skötsel och förvaring


Trädgårdsmöbler i nonwood kräver minimalt med underhåll. Trots detta rekommenderar vi något av våra möbelskydd eller annat passade möbelöverdrag för att undvika nedsmutsning och minimera underhållet ännu mera. Om fläckar uppstår på möbeln använder du en Nanospray. Nanospray används dels för att rengöra materialet och för att impregnera materialet för kommande fläckar.

Står bordet i solen bör man undvika att lämna kvar glas eller glasföremål på bordet då mycket höga temperatur då kan uppstå och skada bordsskivan. Glaset verkar som ett förstoringsglas och kan ge brännmärken. Använd underlägg för varma grytor eller liknande. Detsamma gäller för glas och porslin för att undvika fläckar. Om bordet står i ett inglasat uterum så kan det även vara lämpligt att skydda bordsskivan med en duk eller liknande under soliga dagar.

Möbelskydd

Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. En nonwoodmöbel behöver egentligen inte möbelskydd men för att undvika smuts och onödigt slitage rekommenderar vi det ändå. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Skötselprodukter för Nonwood

  1. Leather Master

    Plastic Wood Sealer

    245 kr

SKÖTSELRÅD & DOKUMENTFå nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.