Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd för

parasoller och paviljonger


Välj en lämplig parasollfot

Till ett parasoll rekommenderar vi en fot med en vikt som skall vara lagom för att klara ”normala” förhållanden, samtidigt som den inte skall vara för tung för att flytta, dvs. vi rekommenderar inte för att klara stormbyar. Tänk på att parasollet skall vara fastsatt med skruven som sitter i parasollfoten. Efterdra parasollfoten med jämna mellanrum.

Tänk även på att olika typer av sten och betong i vissa fall kan reagera med varandra, vi rekommenderar därför att man flyttar parasollfoten med jämna mellanrum.

Möbelskydd till Easy Sun parasoll.

Använd parasollskydd

Ett parasollskydd är ett överdrag som dras över parasollet när det inte används, det skyddar parasollet mot sol och minskar risken för solblekning. Skydden är konstruerade så att det ska vara lätt att ta av och på. Många modeller levereras med en pinne som underlättar påföringen av skyddet, eftersom du slipper sträcka dig för att nå toppen.

Parasollskydd ska endast användas när parasollduken är torr, annars finns större risk för mögel.

Om du inte använder parasollskydd, dra då ett litet band omkring parasollduken när parasollet inte används så att vinden inte ska kunna fälla upp parasollet. Lämna aldrig ditt parasoll uppfällt när du åker hemifrån.

Några av våra parasollskydd

 1. Slut för säsongen
  Fri Form

  Fri Form parasollskydd

  1 460 kr
  Slut för säsongen

SOLSKYDD


Tänk på att parasoller och paviljonger i första hand är avsedda som solskydd och inte regnskydd om inget annat framgår på produkten. Många modeller står emot regn bra men kommer förr eller senare släppa igenom lite vatten. För att få solskyddet mer vattenavvisande rekommenderar vi att behandla duken med en textilimpregnering.

Några produkter för textilskydd och textilskötsel

 1. Leather Master

  Textile protection

  295 kr
 2. Leather Master

  Stain away mini 25 ml

  85 kr
 3. Leather Master

  Textile cleaner

  240 kr

SKÖTSEL OCH FÖRVARING


Skydda ditt parasoll eller din paviljong mot vind

Ett hängparasoll är känsligare för vindar än vad ett traditionellt parasoll (med pelaren mitt under duken) är. En paviljong måste fästas i marken för att stå stadigt och för att inte vinden skall skada paviljongen.

Vinterförvaring av paviljong

Montera ner paviljongen inför vintern för att förlänga livslängden.
Om du väljer att ha den uppställd under vintern så måste duken under alla omständigheter tas ner och förvaras torrt.

Tvätt och rengöring

Parasolldukar, paviljongtak och paviljongväggar tål inte att tvättas i maskin utan rengörs för hand. Har man möjlighet kan man spola av dem med vattenslang och sedan skura rent med vatten och såpa. Paviljongväggar/-takmåste sedan torka ordentligt ochförvaras torrt vintertid för att förhindrarisken för mögelangrepp.

Reservdelar

Om ditt paviljongtak eller paviljongväggar är utslitet finns det ofta nya att köpa till. Vi har även andra tillbehör såsom paviljongkrokar, myggnät och annat i vårat reservdelssortiment.

Några av våra paviljongtak

 1. Reservdel
  Brafab

  Hov tak Grå, 300×400 cm

  2 395 kr
  Reservdel
 2. Platinum Sun & Shade

  Coolfit pergolatak 370×370 cm

  8 599 kr
  Finns i flera utföranden
 3. Platinum Sun & Shade

  Coolfit pergolatak 200×500 cm

  5 999 kr
  Finns i flera utföranden
 4. Reservdel
  Brafab

  Hov paviljongtak beige 300×400 cm

  2 455 kr
  Reservdel
 5. Reservdel
  Hillerstorp

  Paviljongtak mörkbeige Ø400 cm

  1 985 kr
  Reservdel

SKÖTSELANVISNINGAR DOKUMENT


Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.