Min önskelista

Du har inga produkter i din önskelista än.

Dina favoriter sparas i webbläsaren. Vill du spara dem för att fortsätta handla på en annan dator/mobil kan du skicka dina favoriter i ett mail till dig själv eller till någon annan du vill dela den med.
Dela önskelista

Information och skötselråd

för möbler i Superstone

Superstone är ett modernt, snyggt, slitstarkt och nästintill underhållsfritt material för trädgårdsmöbler och uterum. Superstone består vanligtvis av en glasskiva som man lägger stenkross tillsammans med ett bindemedel på. I vissa fall lägger man även superstone på aluminiumbord. I både fallen skapar det en fin och slitstark yta på möbeln som kommer hålla i många år framöver.

SKÖTSEL OCH FÖRVARING


Om superstonematerialet på utomhusmöbeln blir smutsig tvättar man den först och främst med vatten och ett milt rengöringsmedel, blir den inte ren av detta finns ett medel som heter Nanospray, spraya medlet på ytan, låt verka i cirka 5 minuter och torka sedan av trädgårdsmöbeln med rikligt med vatten. Detta rengör inte bara materialet utan skyddar det mot framtida nedsmutsning.

Vinterförvaring

När du ska vinterförvara din möbel är det viktigt att du noggrant tvättar av möbeln med ett milt rengöringsmedel och vatten, låt sedan möbeln torka ordentligt. När du förvarar möblerna för vintern är det väldigt viktigt att du sörjer för god ventilation, gör du inte detta kan ytligt svartmögel bildas. Tänk även på att inte lägga något dikt mot t.ex. bordsytan då ventilationen blir bristfällig.

Möbelskydd

Trots att utomhusmöbler med superstone är nästintill underhållsfria rekommenderar vi ett möbelskydd eller passande överdrag för att undvika onödig smuts. Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt an mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta göra att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar.

Skötselprodukter för Superstone

  1. Leather Master

    Plastic Wood Sealer

    245 kr

Få nyheter och kampanjerbjudanden direkt i inkorgen.

Om du vill hålla dig uppdaterad om nya kollektioner, erbjudanden och idéer är du välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.