Soffa 5 oljad furu med varmförzinkat stativ

7 590 kr

  • Beställningsvara
  • Levereras inom 3-4 veckor
Leverans: Fri hemleverans
Hur sker leveransen?
14 dagars öppet köp Fria returer Trygg E-handel
Artikelnr: 10306 Kategorier: , , ,

Produktbeskrivning

När vädret är som bäst verkar det aldrig finnas nog med sittplatser utomhus. Soffa 5 löser det trevliga problemet på ett snyggt sätt, som ljugarbänk i solnedgången eller vid uteplatsen. Soffa 5 är stapelbar och finns i oljelaserad furu, oljad ek, vitlackerad ek eller teak med varmförzinkat stativ. Här visas soffan med varmförzinkat stativ och oljad furu i en för säsong 2017 ny nyans.

Vi rekommenderar att man oljar denna möbel innan den används. Den är grundoljad vid tillverkning, men för bästa skydd behöver den oljas igen. Grytthyttans egen träolja hittar du längre ner på sidan.

Mått / Vikt

Totalbredd 204 cm, Djup 55 cm, Höjd 77 cm, Sitsbredd 190 cm, Sitshöjd 42 cm
/ Vikt 25-26 kg

Material

Furumöblerna från Grythyttan Stålmöbler utmärker sig med sin höga kvalitet. Endast virke med stående årsringar används. Resultatet är en hårdare yta och trädelar som är mer formstabila och mindre sprickbenägna. Oljebehandlingen är ett sista steg i tillverkningen och den lasyrolja som använts sedan mitten på 1980-talet har gett furudetaljerna en lätt gulaktig infärgning. Men inför säsongen infördes ett nytt sätt att efterbehandla trädetaljerna med en tvåstegsbehandling med två olika oljor. Den första oljebehandlingen ger ett bättre skydd mot svamp och mögelangrepp. Oljan i den andra behandlingen ger en vattenavstötande yta och har svag infärgning för ett bättre UV-skydd. Nyansen på furumöblerna blir lite ljusare och stolens ytbehandling håller bättre. När man underhåller så ska man endast använda vattenlösliga oljor. Naturligt gulnar furun något i solen och mörknar med tiden.

Design: Artur Lindqvist

Specifikationer

Varumärke

Grythyttan Stålmöbler

Material

Furu, Galvaniserat stål

Designer

Artur Lindqvist

Tillbehör

Grythyttan Stålmöbler

Träolja 0,5 L

250 kr
Fri frakt!

Grythyttan Stålmöbler

Soffa 5 dyna 190×38 cm

2 560 kr

Fler produkter i samma serie

Fri frakt!
2 130 kr
Fri frakt!
Fri frakt!
Fri frakt!
Fri frakt!
Fri frakt!
2 570 kr
Fri frakt!
Fri frakt!