Utemöbler

På Kila Möbler har vi Sveriges största sortiment av utemöbler, trädgårdsmöbler, solskydd och dynor. Vi säljer utemöbler och sommarmöbler samt möbelgrupper som passar just ditt hem. På altanen eller i trädgården, vi har ett stort sortiment av utemöbler som är perfekta när du vill umgås med familj och vänner utomhus.

Vanliga frågor

Hur rengör man utemöbler?

Oftast fungerar det att tvätta möblerna med ljummet vatten och såpa. Skulle de vara extra smutsiga finns starkare rengöringsmedel, vilket medel du ska använda varierar beroende på materialet. Vi har samlat all skötselinformation på en egen sida där du kan fördjupa dig mer här.

Hur förvarar man utemöbler?

Möblerna förvaras bäst i ett förråd eller under tak. Har man inte den möjligheten kan man täcka över möbeln med ett möbelskydd. Tänk på att skyddet inte får ligga dikt an mot möbeln eftersom den måste kunna andas, det är därför viktigt att det finns en luftspalt så luften kan cirkulera. Se även till att vattnet enkelt kan rinna av. Mer om förvaring kan du läsa här.

Hur länge håller utemöbler?

Utemöbler är gjorda för att hålla länge. Det finns vissa material som kräver mindre underhåll än andra men det finns inga underhållsfria möbler. Till de mer tåligare hör aluminium, rostfritt stål och konstrotting. Det går inte säga hur länge en möbel håller då det beror på hur man sköter den samt hur den används.